Hokejisti HK Orange 20 prehrali s Duklou Trenčín 1:5

10.10.2012 Celý región

Bratislava 10. októbra (TASR) - V jedinom stredajšom zápase hokejovej extraligy vyhrala Dukla Trenčín v bratislavskom Ružinove nad reprezentáciou do 20 rokov presvedčivo 5:1. Hostia sa tak posunuli na 6. miesto tabuľky, mladí zverenci trénera Ernesta Bokroša sú v tejto sezóne stále bez bodu.

HK Orange 20 - Dukla Trenčín 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)
Góly: 17. Fekiač - 14. Lelkeš, 17. Gašparovič, 22. Gašparovič, 40. Koma, 57. Mikula.
Rozhodovali: Goga - Brath, Junek
vylúčení: 10:14 na 2 min
presilovky: 1:4
oslabenia: 0:0
420 divákov.

Trenčín už aj s novou posilou obrancom Komom bol výrazným favoritom duelu, ale v prvej tretine sa hral vyrovnaný a obojstranne útočný hokej. Dvadsiatka mala hneď v úvode výhodu 39-sekundovej presilovky o dvoch hráčov, ale skórovať sa jej nepodarilo. Prvú veľkú príležitosť mal v 12. minúte hosťujúci Marosz, sám pred brankárom ale s blafákom neuspel. Skóre sa však menilo o necelé dve minúty neskôr, keď hrali presilovku o dvoch hráčov Trenčania a perfektnú kombináciu hostí zakončil presne Lelkeš. Na konci prvej časti využili početnú výhodu aj domáci vďaka Fekiačovi, už o šesť sekúnd neskôr ale pohotovo odpovedal Gašparovič a opäť strhol vedenie na stranu Dukly - 1:2.

O svojom triumfe rozhodli hostia definitívne v druhej tretine. Trenčín ju vyhral dvojgólovým rozdielom, keď vyškolil mladíkov z efektivity. Dvadsiatka bola vďaka viacerým presilovkám, z toho až trikrát o dvoch hráčov, strelecky aktívnejším tímom, súpera ale podržal gólman Kristín. Na druhej strane sa v koncovke presadili najskôr v úvode druhej časti Gašparovič a sekundu pred jej koncom aj nová posila Koma a tak bol rozdiel v skóre už trojgólový. Dukla si v tretej tretine náskok už bez problémov ustrážila a v závere ešte jej náskok zveľadil Mikula.
 

Vyberte región